Германци правят бира с... отпадни води. Течността обаче преминава през четири

...
Германци правят бира с... отпадни води. Течността обаче преминава през четири
Коментари Харесай

Правят бира с отпадни води: Първите, които се осмелиха да опитат пивото, останаха доволни

Германци вършат бира с... отпадни води. Течността обаче минава през четири стадия на филтриране. Напитката към момента не е налична на пазара. Тя е взаимна разработка на катедрата по пивоварство в Техническия университет в Мюнхен и катедрата по инженерство на градски водни системи в град Вайсенбург.

Основната цел на новаторския артикул е да показва опциите на модерното филтриране на вода и методите тя да се употребява стабилно. Това е и един от методите за битка с изменението на климата.

А първите, които се осмелиха да опитат пивото, останаха удовлетворени. 

" Вкусна е. Не можете и да си помислите, че това е отпадна вода. Наистина е добра. Мека е и има страховит усет ", споделя Надин Крогул, представена от NOVA.

" Това е изненадващо положително. Защото вършиме нещо за околната среда, употребявате наново водата и не виждам никаква разлика с естествената бира ", уточни Себастиан Бек.

" Ние в действителност направихме доста интензивно филтриране. Това прави водата по-чиста, в сравнение с в действителност го изисква законът за качеството на питейната вода. Това включва даже частична деминерализация. Дори в пивоварната отчасти са втвърдили водата по-късно, с цел да могат да създадат по-добра бира от нея ", изясни Уве Хюбнер.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР